Japan utvikler to hypersoniske rakettmodeller for å styrke sin strategiske holdning

Japanske myndigheter har presentert to komplementære hypersoniske våpenutviklingsprogrammer for å styrke deres defensive evner, spesielt mot Kina, Russland og Nord-Korea, som bare forrige uke avfyrte ballistiske missiler mot Japanhavet. Det første programmet er basert på et hypersonisk kryssermissil med antiskipsegenskaper, mens det andre er et hypersonisk glider som kan sammenlignes med den russiske Avangard eller den kinesiske DF17. Japanske myndigheter har ikke anti-missilsystemer som er i stand til å nøytralisere trusselen fra nye russiske eller kinesiske hypersoniske missiler, og har valgt å utvikle sine defensive evner i speilbilde, for å representere en tilsvarende trussel til en potensiell angriper.

Det første programmet er et hypersonisk kryssermissil som kan brukes mot både marine- og landmål. Missilet vil bruke en luftpustemotor av scramjet-typen, noe som fører til forventninger om at det vil ha en betydelig rekkevidde, kompatibel med de lange engasjementsavstandene til stillehavsteatret. Den er designet for å kunne "pierce" dekket til et hangarskip, en presisjon uansett hvor overflødig den enn er gitt den kinetiske energien som frigjøres ved nedslaget av et missil som veier mer enn 2 tonn og flyr med mer enn Mach 5 , tilstrekkelig alene til å kutte en stor krigsskip i to.

hypersoniske missiler japan Forsvarsnyheter | Hypersoniske våpen og missiler | Avskrekkende krefter
Illustrasjonen publisert av japanske myndigheter under presentasjonen av hypersoniske missilprogrammer viser satellittenes rolle i måldeteksjon og missilkontroll

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Armes et missiles hypersoniques | Forces de Dissuasion

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler