US Air Force forbereder seg på å erstatte MQ-9 Reaper med neste generasjons dronefamilie

Med forgjengeren MQ-1 Predator er MQ-9 Reaper den mest ikoniske amerikanske dronen de siste tjue årene. Brukt av USAF og CIA, eksportert til Storbritannia, Italia eller Frankrike, fremkaller denne rekognoserings- og angrepsdronen alene den asymmetriske naturen til afghanske, irakiske og afrikanske konflikter som er ført av USA og deres allierte. Siden midten av 2010-årene har de amerikanske væpnede styrkene imidlertid igjen blitt møtt med trusler med høy intensitet, enten de er overfor Russland eller Kina.

I en slik sammenheng MQ-9 Reaper ser ut til å være et uegnet og utdatert verktøyog tvang USAF til å forutse at det skulle erstattes med et nytt ubemannet system med noen år og å begrense antallet plattformer som er bestilt til 337, i stedet for de 363 som hittil er planlagt. Stoppingen av ordrene for Reaper i 2022 kan være et slag for produsenten General Atomics, men også for de allierte i USA som nylig kjøpte håndverket. Dette vil imidlertid frigjøre midler til å studere erstatningen av Reaperen med en familie av maskiner som er bedre egnet for fremtidige konflikter.

Predator C Avenger General Atomics Defense Analyser | Automatisering | Afghanistan konflikt
Etter å ha tatt sin første flytur i 2009, ble Avenger-dronen (Predator-C) fra General Atomics designet for å ta over fra Reaper i de mest omstridte miljøene. General Dynamics kan godt tilby et derivat av Avenger for det fremtidige erstatningsmarkedet for MQ-9 Reaper

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Automatisering | Afghanistan konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler