Coronavirus: hærer i hjertet av konspiratoriske rykter

Allerede før den første talen av republikkens president i forbindelse med den nåværende koronavirusepidemien, den 12. mars, sirkulerte allerede rykter om de væpnede styrkene i konspirasjonsfærer. De forsøkte å forklare de antatt åpenbare koblingene mellom epidemien som deretter begynte i Kina eller Italia og involveringen av hæren, om mulig amerikansk for mer sensasjonisme.

De siste dagene, i Frankrike, har noen av disse ryktene funnet et visst ekko og et lydplate på alle sosiale nettverk, fra Twitter til Facebook via WhatsApp. Andre dukket også plutselig opp ved å avlede fakta og bilder - generelt uten næring - for å innvie tvil og forvirring overfor de offisielle instruksjonene som ble sendt av den franske regjeringen eller WHO.

324536 Forsvarsanalyse | Transport Luftfart | Tankfly
I Frankrike og andre steder jobber medisinske forskningslaboratorier avhengig av hærene for tiden med koronaviruset. Forskningen deres er imidlertid langt fra å bli utført i hemmelighet, kommunikasjon mellom de forskjellige laboratoriene som er involvert i forskning på behandlinger og vaksiner er avgjørende.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Transport Luftfart | Tankfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler