NATO frykter de budsjettmessige konsekvensene av Covid-19-krisen

På bare noen få uker har Covid19-koronavirushelsekrisen i Kina forvandlet seg til en helse-, økonomisk og sosial krise i verden, med Europa i episenteret. Europeiske land, Italia i spissen, men også Spania, Frankrike, Tyskland, Nederland og Belgia, fortsetter å se antallet smittetilfeller og antall dødsfall øke, til et punkt med mettet helsekapasitet, og på grunn av total eller delvis inneslutningstiltak, ser også at økonomien deres står stille, mens alle må møte svært betydelige eksepsjonelle utgifter for å minimere den underliggende sosiale krisen.

Det er i denne sammenheng generalsekretær Jens Stoltenberg i Atlanterhavsalliansen presenterte sin årlige rapport om NATO, ved visjonskonferanse, forplikter koronaviruset. Hvis året 2019 viste en nesten fullstendig økning i forsvarsutgifter i landene i alliansen, og nå 9 land har nådd terskelen på 2 % av BNP som nødvendig siden Cardiff-toppmøtet i 2014, er dette fremfor alt konsekvensene av koronaviruset , ikke på militære kapasiteter, men på budsjettene til hærene, som har fokusert bekymringene til den politiske lederen av Alliansen.

Cardiff 2014 NATO Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse
På toppmøtet i Cardiff i 2014 ble NATO-medlemmene enige om å øke forsvarsutgiftene til 2 % av BNP innen 2025

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler