Moderniseringen av Pakistan-marinen fortsetter i høy hastighet

Tilnærmingen mellom Beijing og Islamabad trenger ikke lenger å demonstreres, spesielt med tanke på militært samarbeid og forsvarsutstyr. Etter spenningen mellom pakistanske og amerikanske myndigheter i dekke av selvtilfredshet observert overfor Taliban og afghanske islamistiske opprørere, og spesielt Osama Bin Laden, hvis pensjonisttilværelse hadde blitt identifisert av de pakistanske hemmelige tjenestene siden 2009, har satt i gang en uavbrutt serie av nye sanksjoner siden 2011. Allerede nær Beijing i forsvarsspørsmål, spesielt overfor den indiske arvefienden, akselererte Islamabad derfor sin troskapsendring og flyttet flertallet av sine importerte militærprogrammer til kinesisk industri.

Den pakistanske hæren mottok sine første Al Khalid-stridsvogner fra 2000-tallet, avledet fra MBT2000-modellen fra kinesiske Narinco, og bestilte i 2019 240 VT4 tunge stridsvogner, en eksportversjon av den svært moderne Type 99A. I 2019 bestilte hun 236 15 mm SH-155 hjul selvgående kanoner, fortsatt fra samme kinesiske produsent.

Luftstyrkene utviklet på sin side JF-17 Thunder light jagerfly, i samarbeid med kinesiske Chengdu, ment å gradvis erstatte de utdaterte lette jagerflyene som fortsatt er i tjeneste, som Mirage III, men også de kinesiske Chengdu Q-jagerflyene. . I sin siste versjon blokk III, den bruker en AESA-radar, en IRST og elektriske flykontroller, og er i stand til å bruke de mest moderne kinesiske og vestlige missilene og ammunisjonen, som det amerikanske AMRAAM- og Sidewinder-missilet samt det meget effektive kinesiske AESA-missilet PL15 .

JF17 Pakistan Defense News | Air Independent Propulsion AIP | Indo-pakistansk konflikt
KF-17 Thunder lett jagerfly tilbyr utmerket ytelse og har avansert avionikk, og setter den på nivå med moderne jagerfly som F16V

Inntil nylig brukte den pakistanske marinen fortsatt et flertall av utstyr anskaffet fra vestlige, som f.eks Franske Agosta AIP-ubåter, eller Type 21 Tariq klasse fregatter anskaffet brukt fra Storbritannia i 1994. I 1996, etter returen av Brooke fregattene og de 3 Garcia klasse fregattene utlånt av den amerikanske marinen, Islamabad nærmere Beijing for å studere anskaffelsen av nye enheter, i dette tilfellet Type 053 fregattene på 3100 tonn lastet, og Type 054 på 3900 tonn. Den første kontrakten for 4 Z-22P fregatter av Zulfiqar-klassen, eller Type 053H2 i Kina, ble signert i 2006, og arbeidet startet i 2008 i kinesiske verft som skulle bygge de første 3 enhetene av denne klassen med spesialisering på kyst-anti-ubåt. krigføring. Ytterligere to enheter ble deretter bestilt. De første 4 eksemplene ble tatt i bruk mellom 2009 og 2013.

Type 053H2 Zulfiqar klasse pakistan fregatt Forsvarsnyheter | Air Independent Propulsion AIP | Indo-pakistansk konflikt
Type 053H2 fregattene av Zulfiqar-klassen er spesialiserte i kystnær ubåtkrigføring

Bestillingen på 4 type 054AP fregatter tok mer tid, og arbeidet begynte først i 2018, men med en svært høy produksjonsrate, siden de 4 fregattene forventes i 2021 innenfor den pakistanske marinen. 134 meter lange for en lastet tonnasje på 4100 tonn, vil disse skipene være de kraftigste bevæpnede overflateenhetene til den pakistanske marinen, spesielt takket være de 32 vertikale siloene som bruker Yu-8 anti-ubåtmissiler og fremfor alt HQ-16 anti- flymissiler, kinesisk versjon av SA-17 Grizzly fra den russiske Buk-familien som missilet ble samutviklet med, og som tilbyr en rekkevidde på 40 km. Fremfor alt har fregatten avanserte anti-ubåt-krigføringsevner, med en MGK-335 skrogekkolodd og H/SJG-206 slepet sonar med variabel dybde som gir den ASW-evner på åpent hav. kjøllegging av den andre enheten ble utført 23. mars ved Hudong Zhonghua-verftene i nærvær av marinemyndighetene i de to landene.

Jiangkai II Type 054A klasse fregattforsvarsnyheter | Air Independent Propulsion AIP | Indo-pakistansk konflikt
Type 054A fregatter er svært godt bevæpnede og utstyrte skip, i stand til å utføre et bredt spekter av oppdrag i både kyst- og havområder.

Merk at i tillegg til fregattene Type 053 og 054, bestilte den pakistanske marinen også 2015 Type 8B AIP-ubåter i 039, de mest effektive ikke-kjernefysiske enhetene i det kinesiske arsenalet, for et samlet beløp på 5 milliarder dollar. De nedsenkbare fartøyene skal etter planen settes i drift mellom 2023 og 2028, og bygges samtidig i Kina og Pakistan. Til slutt, i 2018, annonserte pakistanske myndigheter bestillingen på 4 Ada-klasse korvetter fra Tyrkia, en annen nær alliert av Pakistan, disse 2500 tonns skipene må alle leveres innen 5 år. Disse allsidige korvettene har anti-skip-evner med 8 langdistanse Atmaca-missiler, kyst-anti-ubåter med skrog-ekkolodd og 2 trippel torpedo-utskytere bevæpnet med Mk46-lette torpedoer, og en selvforsvarsevne med tilstedeværelse av et RAM-system .

Tyrkia ada class corvette Forsvarsnyheter | Air Independent Propulsion AIP | Indo-pakistansk konflikt
Ada flerbrukskorvetter vil fullføre arsenalet til den pakistanske marinen innen 2025

På slutten av denne fasen av tvungen modernisering vil den pakistanske marinen i stor grad ha fornyet og utvidet operative evner, på alle handlingsområder. Den er imidlertid fortsatt betydelig underlegen den indiske marinen, selv om sistnevnte må dele styrkene sine for samtidig å møte presset fra Beijing og Islamabad. Imidlertid vil det pakistanske admiralitetet med sin nye flåte ha effektive defensive midler, sannsynligvis tilstrekkelige til å nekte den indiske marinen farvannet som grenser til dens 1046 km kystlinje, og kanskje til og med tilgang til Arabiahavet.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler