US Army velger Sikorsky Raider-X og Bell 360 Invictus for FARA-programmet

Den amerikanske hæren kunngjorde i går 25. mars i en pressemelding navnene på de to finalistene for programmet Futur Attack and Reconnaissance Aircraft, eller FARA, ment å erstatte OH-58 Kiowa Warrior rekognoseringshelikoptrene og en del av AH-64 Apache angrepshelikoptrene. Når det gjelder programmet FLRAA (Futur Long Range Assault Aircraft) ment å erstatte de taktiske transporthelikoptrene UH-60 Black Hawk, disse er Bell-selskapene med Bell 360 Invictus og Sikorsky, et datterselskap av Lockheed Martin, med Raider-X, som ble valgt ut. Forslagene fra Boeing, Kareem Aircraft og AVX Aircraft / L3 ble ikke akseptert.

Ved denne avgjørelsen velger den amerikanske hæren de to flyene som er mest i strid med anbudskonkurransen. Faktisk, Bell 360 Invictus var den mest "konservative" modellen, siden den er basert på en klassisk helikopterarkitektur hvis ytelse ville blitt optimalisert. Det er også den mest økonomiske enheten, Bell har åpenbart fokusert alt på dette aspektet, vel vitende om at den amerikanske hæren, som de andre amerikanske hærene, står overfor høye budsjettmessige begrensninger mens dens behov når det gjelder modernisering av utstyret er svært viktig. På den andre siden av spekteret, Sikorskys Raider X er den mest innovative enheten, med sin motroterende rotor og sin fremdriftspropell, og den som potensielt vil gi den høyeste ytelsen. Det er også den dyreste enheten å utvikle, og sannsynligvis å vedlikeholde, gitt kompleksiteten i arkitekturen.

2019 10 01 Bell 360 Invictus 003 1024x683 Forsvarsanalyse | Konstruksjon av militære helikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Basert på den sivile Bell 525-modellen er Bell 360 Invictus det mest klassiske flyet i sin design i FARA-programmet. Det er også det mest økonomiske og minst risikable programmet

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Konstruksjon av militære helikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler