Japan avviser amerikanske forslag for ny generasjons jeger

For noen uker siden kunngjorde Tokyo at de ikke ville akseptere europeiske samproduksjonstilbud for sitt nye generasjons jegerprogram, nemlig det diskrete franske og spesielt det britiske tilbudet fra BAe. På den annen side ble tilbud om amerikansk bistand fra Lockheed-Martin på den ene siden, og fra Boeing på den andre, fortsatt på bordet. I dag ser det ut til at amerikanske forhåpninger har blitt knust, ettersom japanske myndigheter har kunngjort det F-3-programmet ville bli utviklet på en rent nasjonal arkitektur.

Konkret vil flyrammen og flykontrollene til flyet som skal erstatte de japanske selvforsvarsstyrkenes F-2 lette jagerfly bli fullstendig utviklet på stedet. På den annen side kan andre bestanddeler av enheten, som motorene, radaren eller kampsystemet, fortsatt gi opphav til partnerskap med internasjonale selskaper. Tokyo spesifiserer at denne beslutningen først og fremst var basert på de gode resultatene registrert av X-2-demonstratoren, som foretok sin første flytur i 2016. Utviklet av Mitsubishi siden midten av 2000-tallet, X-2 er demonstranten av ATD-X-programmet, for Advanced technology Demonstrator-X, implementert av Institute for the Development of Advanced Technologies i det japanske forsvarsdepartementet.

X2 shinshin 1 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
X-2 Shinshin er utstyrt med to vektorstrøm IHI XF5.1 turbojet

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler