Lockheed Martin begynner produksjonen av nye bulgarske F-16V Vipers for 512 millioner dollar

Den amerikanske regjeringen har validerte salget av åtte F-16 Block 70-jagerfly som var bestemt for Bulgaria. Salget vil dermed gjennomføres i form av en FMS-kontrakt (Foreign Military Sales): Lockheed Martin selger offisielt flyet til USAF, som da er ansvarlig for å returnere dem til Bulgaria. FMS-kontrakter gjør det dermed mulig å øke hastigheten på transaksjoner og selge fly til en bedre pris, samtidig som det sikres en viss standardisering av alliert utstyr.

Faktisk tilsvarer Block70-standarden handelsbetegnelsen F-16V Viper. Denne nye varianten av F-16 har allerede blitt solgt i Europa til Slovakia og Hellas, og Lockheed Martin håper fremdeles å selge noen fly til andre østeuropeiske land som ikke har råd til F-35. Teknisk er F-16V Block 70 en forbedret versjon av F-16C Block 50/52, med en radar utstyrt med en AESA-antenne og en mer moderne cockpit.

f 16 viper block70 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Bulgaria
Hellas forventes å oppgradere de fleste av sine nåværende F-16-er til Block 70 Viper-standard. Utover Europa er F-16V også solgt til Bahrain, Taiwan, Sør-Korea og Marokko, og er av stor interesse for Indonesia.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Bulgaria

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler