Japan utranger rakettbatterier mot skip og luftfartøyer for å motvirke kinesiske inngrep mellom Taiwan og Okinawa

De siste ukene, Folkerepublikken Kina og Taiwan har lenket maktvisningen etter at TAIPEI-loven ble utropt av Washington. Styrking av de kinesiske marine- og luftdeposisjonene i Øst-Kinahavet bekymrer imidlertid også Tokyo, som har utplassert på øya Miyako flere missilenheter fra landforsvarets styrker (JGSDF). Mobil skyteplattformer for Anti-skipsmissiler av type 12 og luftfartøyer av typen 03 ble derfor utplassert for å kontrollere kinesiske distribusjoner mellom Taiwan og den japanske prefekturen Okinawa.

Hvis nærheten til Taiwan til fastlands-Kina generelt er velkjent, kan europeiske observatører noen ganger glemme at Taiwan også ligger veldig nær Japan, eller i det minste til de mest vestlige øyene. Hvis 600 km skiller Taiwan fra Okinawa, er øya Miyako bare 330 km unna, og Yonaguni ligger til og med bare 110 km fra Taiwan. For Tokyo er utplasseringen av rakettbatterier i regionen med på å hevde sin suverenitet over disse territoriene, inkludert ved å ha midler til å aktivt kontrollere deres sone med økonomisk eksklusivitet.

Type 12 anti-skip JGSDF News Defense | Luftforsvar | kystforsvaret
System 03 rakettoppskytningssystem for luftfartøyer. Når det gjelder ytelse, er det japanske missilet i samme kategori som den amerikanske PAC-3.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Luftvernforsvar | Kystforsvaret

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler