Med Invictus satser Bell på hardførhet for å vinne FARA-programmet

Svært ofte betraktes rustisitet, i forsvarsindustrielle kretser som i hærene, som en kvalitet knyttet til fortiden, som er i motsetning til ønsket om teknologiske gjennombrudd båret av flertallet av nye forsvarsutstyrsprogrammer. Imidlertid, flyprodusenten Bell, finalist av FARA-programmer og FLRAA for å erstatte rekognoserings- og manøverhelikoptrene til den amerikanske hæren, ser ut til å sette denne verdien i kjernen av argumentasjonen, spesielt angående hans Bell 360 "Invictus" valgt av Pentagon mot Sikorskys Raider-X som en del av FARA-programmet.

Det må sies at Invictus på en måte representerer antitesen til Raider-X. Der Sikorsky-enheten bruker en motroterende rotor og en fremdriftspropell for å møte og overgå kravene til den amerikanske hæren når det gjelder hastighet og rekkevidde, beholder Invictus en klassisk arkitektur for en roterende vinge, med en enkelt rotor og en antimomentrotor, som effektivt begrenser ytelsen. Faktisk, hvis Raider-X vil helt sikkert kunne overstige 200 knop under belastning vil Invictus bare nå 185 knop ved toppfart, dessuten ved å bruke dens APU (Auxiliary Power Unit) for å gi den kraftøkningen som er nødvendig for denne innsatsen.

Bell360 invictus Defense News | Forsvarsinstitusjonell kommunikasjon | Konstruksjon av militære helikoptre
Invictus ser ut til å være den ultimate konfigurasjonen som lar et tradisjonelt designhelikopter oppnå høy ytelse

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Forsvarsinstitusjonell kommunikasjon | Konstruksjon av militære helikoptre

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler