Japans supersoniske glider kan brukes til streik mot skip

- Annonse -

Våre kolleger fra Naval News, alltid godt informert, hadde tilgang til en tidligere upublisert video fra ATLA, det japanske forsvarsdepartementet som er ansvarlig for oppkjøp, teknologiutvikling og logistikk. Sistnevnte viser hvordan det hypersoniske glideflyet som for tiden utvikles i Japan kan brukes som et antiskipsvåpen, og spesielt som et luftvernskipsvåpen. Så langt, HVPG (Hypervelocity Gliding Projectile) avslørt forrige måned av det japanske forsvarsdepartementet ble kun presentert som et overflate-til-overflate-våpen.

For ATLA bør antiskipsfunksjonene til HVPG imidlertid ikke utvikles fra starten av programmet. Som spesifisert til Naval News, vil HVPG bli implementert av mobile utskytere fra de japanske landstyrkene (JGSDF) for primært å målrette øyer okkupert av motstridende styrker (antagelig kinesiske). For å angripe kinesiske hangarskip, har Japan til hensikt å utvikle et annet dedikert våpen med lengre rekkevidde: et hypersonisk kryssermissil HCM (Hypersonic Cruise Missile).

hypersoniske missiler japan Forsvarsnyheter | Hypersoniske våpen og missiler | Strategiske våpen
Som dette diagrammet viser, utvikles to typer hypersoniske våpen i Japan: et glidefly og et kryssermissil. HVPG vil motta INS- og GPS-veiledning. Hvis en anti-skipsversjon ble avledet, kunne den motta et optisk eller radarveiledningssystem avledet fra det til HCM

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Hypersoniske våpen og missiler | Strategiske våpen

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler