Qatar forbereder seg på å øke luftkraften etter den første F-15QA-flyvningen

Qatari Defense Ministry sier at først av 15 F-2017QA Advanced Eagle-fly bestilt fra Boeing i XNUMX gjorde sin første flytur 13. april på fabrikken i Saint Louis, Missouri. Leveransene forventes å begynne i år og strekke seg til 2023, hvor F-15QA-ene vil operere med Rafale og Eurofighters også bestilt av luftvåpenet til Emir of Qatar.

Den første flyvningen til F-15QA markerer en ny etappe i et program som har hengt etter årene. Opprinnelig var det planlagt at det første flyet skulle leveres til Qatar i begynnelsen av 2020. Men det ser nå ut til at Qatari-flyvåpenet ikke vil være i stand til å ta ut sitt første fly på noen måneder til, tiden for å utføre de siste testene på de første F-15QAene.

F 15QA Defense News | Militære allianser | Jagerfly
Under sin første flytur gjennomførte F-15QA manøvrer under høy belastningsfaktor. Flyet er avledet fra den velkjente F-15SA, og utviklingen bør være ganske rask

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler