Beijing distribuerer hangarskip til Taiwan mens U.S. Air Force avdekker streikemuligheter over lang rekkevidde

I helgen forlot den kinesiske hangarskipet Liaoning og eskorten hans kinesiske farvann for å sette kursen mot stillehavsvann utenfor østkysten av Taiwan. Midt i Covid-19-epidemien fremstår denne utplasseringen som et makt show for Beijing, som har til hensikt å opprettholde presset mot Taiwan. Som svar har de amerikanske væpnede styrkene også demonstrert kraften i deres lufteiendeler i regionen, og ikke klart å distribuere et hangarskip for å motvirke den kinesiske Liaoning.

Lørdag kveld ble hangarskipet Liaoning akkompagnert av et halvt dusin eskorte skip oppdaget av Japan i Miyako-stredet, mellom de japanske øyene Miyakojima og Okinawa, som ligger noen hundre kilometer fra Taiwan . Kontrollert av Japan, som nylig satte inn missilbatterier der, disse farvannene forblir åpne for navigasjon i fredstid. Ved å ta denne passasjen omgås Liaoning dermed Taiwan ved nordøst, før han vendte seg mot sør. Transportørens eskorte besto da av to Type 052D-ødeleggere og to Type 054A-fregatter, samt et forsynings- og støtteskip. A priori, minst en eller to ubåter bør også følge med streikegruppen.

Miyakojima Defense News | Militære allianser | Strategiske bombefly
Det kinesiske hangarskipet passerte mellom øya Miyako og Okinawa for å omgå Taiwan.

Liaoning er distribuert mellom Sør-Kinahavet og Filippinene, og er nå det eneste aktive hangarskipet i Stillehavet. Faktisk er de to amerikanske flyskipene i regionen nå forankret på grunn av koronavirusepidemien som påvirker deres mannskap, USS Theodore Roosevelt i Guam og USS Ronald Reagan i Japan.

Implementering av Liaoning: en militær og diplomatisk manøver


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Alliances militaires | Bombardiers Stratégiques

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler