Tyrkia multipliserer åpningene for å komme tilbake til Washingtons gode nåder

Etter en bryllupsreise med Moskva på mer enn ett år, multipliserer Ankara nå initiativer og erklæringer for å gjenvinne de gode nådene til Washington, og for å dra nytte av Donald Trumps tilstedeværelse i Det hvite hus for igjen å normalisere forholdet til USA. og NATO. I anledning et nettseminar organisert av Atlantic Council, uttrykte den tyrkiske utenriksministeren Mevlut Cavusoglu nok en gang Ankaras ønske om å anskaffe Patriot luftvernsystemer Washington, eller lignende kompatible systemer med NATO-forutsetninger (det kan bare være den fransk-italienske SAMP/T Mamba).

Spenningene som har oppstått de siste månedene med Damaskus og Moskva på grunn av sammenstøt mellom de syriske væpnede styrkene støttet av det russiske luftvåpenet, og de islamistiske paramilitære styrkene støttet av de tyrkiske hærene, har forårsaket en betydelig forverring av forholdet mellom Russland og Tyrkia. , og isolasjonen av Ankara på den internasjonale scenen. Denne isolasjonen er desto mer følsom siden tyrkiske myndigheter har klart å samle seg alle europeiske land mot dem etter episoden med utpressing av flyktninger startet av Ankara midt i Covid19-krisen, og som forårsaket flyktningstrømmen mot de greske grensene.

grece Türkiye grensespenninger Nyheter Forsvar | Militære allianser | Jagerfly
Ved å oppfordre flyktningene som var til stede på dets territorium til å gå til grensen til Hellas, ønsket Ankara å legge press på europeerne for å få dem til å støtte sitt initiativ nord for Syria mot de syriske styrkene og Russland. Men det var en fiasko.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler