Ettersom Boeing KC-46 akkumulerer vanskeligheter, demonstrerer Airbus den automatiske flytankenes evnen til A330 MRTT

Vi hadde allerede snakket om det på Meta-Defense: Airbus har jobbet i noen år med et automatisk flytankingssystem for sin A330 MRTT, og hadde funnet en lanseringskunde i Singapore. I dag kunngjør den europeiske flyprodusenten at dets automatiske luft-til-luft tanking-system (A3R) har blitt vellykket testet under en flytestkampanje involverer en F-16.

Flytestene ville ha funnet sted for noen uker siden over Atlanterhavet. De involverte angivelig et Airbus MRTT tankskip som var utstyrt med A3R-systemet og et F-16 jagerfly fra det portugisiske luftvåpenet. Testkampanjen ville ha krevd mer enn 45 timers flyging og involvert 120 kontakter mellom A330 MRTT og F-16.

Elementene avslørt av Airbus forteller oss litt mer om teknologiene som brukes av A3R og hvordan det fungerer. Fra det visuelle som ble avduket, ser det ut til at tankene til sensorer er i stand til å modellere formen på tankenheten og ekstrapolere den nøyaktige relative posisjonen i forhold til tanken. I følge Airbus ville nøyaktigheten til systemet være rundt 2 cm i sanntid, mye bedre enn hva en menneskelig operatør er i stand til.

A3R airbus a330 mrtt Nyheter Forsvar | Automatisering | Tankfly
Airbus A3R-systemet sikrer centimeternøyaktighet for påfyllingsbom under flyging brukt i automatisk modus

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Automatisation | Avions Ravitailleurs

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler