Det amerikanske forsvarsdepartementet ønsker å trekke tilbake to hangarskip fra US Navy

Vi har allerede bredt rapportert her at den amerikanske marinens planlegging av skipsbygging i årene som kommer står overfor store usikkerhetsmomenter. Det er faktisk fanget mellom kravene fra president Trump, tatt opp av hans forsvarsminister Mark Esper, for å utgjøre for 2030 en flåte på 355 skip (sammenlignet med 293 i dag), ønsket fra den amerikanske marinens generalstab om å styrke og rasjonalisere sin overflateflåte til skade for antall, og et budsjett som allerede har nådd taket, og som under nåværende omstendigheter ikke kan komme fremgang i årene som kommer. Forsvarsdepartementets rapport publisert i går øker forskjellene som motsetter seg den amerikanske politiske og operasjonelle visjonen, ved å anbefale å eliminere 2 av de 11 hangarskipene til den amerikanske marinen, og å utgjøre en stor flåte av lette robotskip eller skip med redusert mannskap med sikte på å møte økning i makten til den kinesiske marinen.

Denne rapporten formaterer bare strategien som ble markedsført av Mark Esper siden hans ankomst som forsvarsminister, nemlig å øke volumet til den amerikanske marinen med små enheter og robotenheter, for å øke, ifølge ham, responsen til flåten og dens fordeling over verdens hav. For dette anbefaler DoD-rapporten ikke bare tilbaketrekking av 2 hangarskip, men også opprettholdelse av antall tunge overflateskip, nemlig kryssere og destroyere, på mer enn 80 enheter, og økningen i antall små kampenheter av 55 planlagt (35 LCS og 20 FFG/X) til 70, med stor sannsynlighet tilført 15 FFG/X fregatter, LCS har en svært begrenset operativ interesse i tilfelle konflikt. For å nå presidentens mål for 355 skip, anbefaler rapporten til slutt opprettelsen av en flåte av lette automatiserte eller reduserte skip, som teller 70 enheter. I likhet med droner som Predator eller Reaper, har disse automatiserte marineenhetene fordelen av å ha en veldig lang autonomi til sjøs, og et logistisk og menneskelig fotavtrykk, derfor svært lavt budsjett, og oppfyller derfor begrensningene som den amerikanske marinen står overfor i dag, samtidig som de øker antall skip til "hold linjen" mot den kinesiske marinen, som vil nå 500 enheter innen få år.

LCS Independence News Defense | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Militære marinekonstruksjoner
LCS (her av uavhengighetsklasse) har et redusert bevæpning, som begrenser deres operasjonelle kapasitet betydelig i tilfelle konflikter med høy intensitet

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Militær marinekonstruksjon

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler