Et år i forveien velger det amerikanske flyvåpenet Raytheon for det fremtidige atommissilet om bord på bombeflyene

På grunn av nedrustningsavtalene som ble signert mellom USA og Russland, trakk USAF i 2012 sitt mest moderne kjernefysiske missil, men også det mest komplekse og kostbare å vedlikeholde: AGM-129 ACM. Selv i dag, med unntak av ikke-guidede atombomber som bæres av amerikanske krigere og B-2A-skjult bomber, er USAFs eneste kjernefysiske cruisemissiler AGM-86 ALCM-er som bæres utelukkende ombord i de ærverdige B-52H.

Situasjonen til det strategiske amerikanske luftvåpenet forventes imidlertid å endre seg raskt de kommende årene. På den ene siden bør det amerikanske flyvåpenet begynne å oppfatte sine nye B-21 Raider-stealth-bombefly fra midten av tiåret, slik at du gradvis kan erstatte B-1B Lancer ut av pusten men også B-2A Spirit, fremdeles tapper, men mye for dyr å bruke. På den annen side, og allerede før Raider er i full drift, bør det amerikanske luftforsvaret ta i bruk et helt nytt atomcruisermissil, forventet i andre halvdel av tiåret 2020.

Generalforsamling 129A 2006 0306 b52 2lg Forsvarsnyheter | Atomvåpen | Strategiske bombefly
Langt forut for sin tid var Raytheons AGM-129 et meget langvarig stealth-missil. Raytheon har i dag unektelig ekspertise innen design av kryssermissiler.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Armes nucléaires | Bombardiers Stratégiques

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler