Med Agility Prime vil US Air Force bli en stor aktør innen "Flying Cars"

Fra 27. til 1. apriler mai, USAF vil arrangere et arrangement –virtuell, koronavirusepidemi krever – «Agility Prime», oppkalt etter et innovativt flyvåpenprogram som tar sikte på å skaffe «flygende biler» og støtte amerikanske produsenter som ønsker å investere i denne aktivitetssektoren.

Bak Agility Prime-programmet ligger det faktisk mange innovasjoner. Utover de tekniske aspektene knyttet til helt nye flytyper, er ambisjonene til USAF helt klart industrielle, og har som mål å utvikle et kompetansesenter på amerikansk jord for det fremtidige markedet for flygende biler, både i det sivile og militære domenet.

Flyvende bil: en drøm som går i oppfyllelse?

Begrepet "Flying Car" knyttet til Agility Prime-programmet fremkaller nostalgisk science fiction-filmene på 1980-tallet som forestilte seg at familier på 2000-tallet ville ha en bil i garasjen som var i stand til på mirakuløst å hindre lovene om tiltrekning. Tanken bak den "flygende bilen" er imidlertid ikke strengt tatt å få en bil til å fly, med andre ord et personlig firehjulskjøretøy, men ganske enkelt å ha på seg et sivilt fly som er i stand til å gjøre dør-til-dør-turer. Ingen grunn til å reise med bil til en flyplass eller heliport: reiser gjøres direkte hjemmefra med et enkelt flygende kjøretøy, eller ved å kombinere veireise og flykapasitet.

Skycar forsvarsanalyse | Automatisering | Transport Luftfart
Møllers Skycar solgte drømmer i årevis, men endte i en gigantisk teknisk fiasko. De første flygende Jeep-konseptene dateres tilbake til 1940-tallet, men til nå har denne typen kjøretøy bare lyktes i å kombinere ulempene med biler og fly i stedet for fordelene.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Automatisering | Transport Luftfart

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler