Britisk kjernefysisk avskrekkelse truet av Covid19-epidemien

De siste ukene har vi jevnlig tatt opp de dramatiske konsekvensene koronavirusepidemien kan få når viruset inviterer seg om bord på et skip til sjøs. Tilfeller av franske og amerikanske hangarskip har vært mye kommentert av pressen, inkludert på Meta-Défense. Noen ubåter har imidlertid også sett driften deres stoppes etter at flere tilfeller av Covid-19 er blitt oppdaget eller mistenkt om bord. Dette er særlig tilfelle i Russland der en Oscar-II så mannskapet hans i karantene, mens en nederlandsk ubåt måtte returnere til havn da åtte seilere ombord fikk kontrakt på coronavirus.

Systematisk reduserer aktiviteten til et skip eller en ubåt midlertidig den berørte marinens militære makt, uten alvorlige konsekvenser for øyeblikket. Situasjonen kan imidlertid godt bli mye mer komplisert for Royal Navy, som kan møte de kommende ukene fullstendig avbrytelse av sine ballistiske rakettaketter med atomubåt patrulje (SSBN på fransk, SSBN på engelsk). Imidlertid utgjør de fire ubåtene fra Vanguard-klassen utstyrt med Trident II-missiler hele den britiske kjernefysiske avskrekkeren, siden Storbritannia ikke lenger har luftbårne atombomber eller bakkebaserte missiler.

960px HMS Victorious. 08 12 2003 MOD 45143491 Actualités Défense | Armes nucléaires | Flotte sous-marine
Le HMS Victorious est le deuxième des quatre sous-marins de la classe Vanguard, et sera suivi du Vigilant et du Vengeance. Ces SSBN peuvent emporter jusqu’à 16 missiles balistiques Trident II.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Atomvåpen | Ubåtflåte

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler