Hypersoniske raketter blir prioritert av det amerikanske forsvarsdepartementet for å motvirke den kinesiske trusselen.

For noen uker siden, før start studien om bærekraften til hangarskip i den amerikanske marinenMark Esper, USAs forsvarsminister, stilte offentlig spørsmål ved relevansen av å erstatte, med samme budsjett, et hangarskip med en flåte på 100 eller 200 hypersoniske missiler for å sikre det første forsvaret av Japan eller Sør-Korea. Åpenbart har ideen vunnet terreng, siden under en webcast med foreningen til Air Force Mitchell Institute, Mark Lewis, direktøren for modernisering av visedirektøren for innovasjon Mark Griffin, kunngjorde opprettelsen av et "krigsrom" dedikert utelukkende til den raske og massive innføringen av hypersoniske våpen i USAs væpnede styrker.

Pentagon finansierer for tiden 3 familier med programmer for å designe, teste og sette i bruk hypersoniske våpen, avhengig av om de skytes opp fra overflaten eller fra et fly, og om de bruker en rakettmotor og et hypersonisk glider, eller en Scramjet-type. aerob motor. For øyeblikket er den aerobe overflatekasterfamilien ikke gjenstand for noen utvikling, i hvert fall i det offentlige rom. Arbeidet er delt mellom US Air Force (ARRW-program), US Navy (CPS-program), US Army (LRHW-program) og Darpa (HAWC og HSW-ab-programmer), som foreløpig er den eneste som utvikler aerobe programmer.

ARRW-missil under vingen til en B52 Defense News | Hypersoniske våpen og missiler | Artilleri
Test av ARRW-programmet for luftutsendte hurtigresponsvåpen fra en US Air Force B52

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Armes et missiles hypersoniques | Artillerie

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler