USA godkjenner modernisering av egyptiske AH-64E Apache Guardian helikoptervåpen

Det amerikanske utenriksdepartementet har godkjente moderniseringen av den egyptiske Apache-helikopterflåten til AH-64E Apache Guardian-standarden. Foreign Military Sale (FMS) -avtalen dekker 43 celler og deres tilknyttede utstyr, dvs. hele flåten av AH-64D Apache som for tiden drives av det egyptiske luftforsvaret. Avtalen er verdsatt til 2,3 milliarder dollar. Som alltid, med FMS, er det imidlertid bare et spørsmål om eksporttillatelser, og ikke om en endelig kontrakt. Vilkårene for sistnevnte gjenstår å forhandles om, og kan dreie seg om et mindre antall helikoptre eller til og med et mindre reservedelslager. Det kan også ledsages av en ny kontrakt for tilkobling av enhetene. Selv om Boeing AH-64E på forhånd vil overta den grunnleggende bevæpningen til AH-64D som for tiden er i bruk i Egypt, forblir Apache Guardian skreddersydd for å skyte APKWS laserstyrte raketter.

Tvilen vedvarer også over sensorene som vil bli integrert i de egyptiske AH-64E-ene. 35 AH-64A modernisert til AH-64D-standarden fra 2003 er faktisk ikke utstyrt med Longbow-radaren, som Washington nektet å eksportere på den tiden. For øyeblikket ser det ikke ut til at integreringen av Apache Guardians forbedrede radar er nevnt av MoD, men om eksporten kan bli godkjent på et senere tidspunkt. I alle fall forblir Longbow-radaren valgfri på Apache-helikopteret. Selv om den tilbyr bedre muligheter for å mette antitank- eller anti-skipangrep, er den til liten nytte for luftstøtte og anti-opprørsoperasjoner.

AH 64TH APACHE GUARDIAN Forsvarsnyheter | Amfibisk angrep | Konstruksjon av militære helikoptre
Apache Guardian utstyrt med en Longbow-radar over hovedrotoren. Hovedsensoren forblir den elektro-optiske suiten plassert i nesen.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Amfibieangrep | Konstruksjon av militærhelikoptre

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler