Til tross for helse- og økonomisk krise, vil Kina øke forsvarsbudsjettet med 6,6% i 2020

- Annonse -

Noen tall alene sier mer enn flere dusin sider med analyser. Det er tilfelle for veksten av det kinesiske forsvarsbudsjettet for 2020, som vil utgjøre 6,6 % til tross for den økonomiske og helsemessige krisen som rammer, og vil fortsette å ramme, verden i månedene, og kanskje årene som kommer. Informasjonen ble presentert offentlig på den årlige sesjonen til den kinesiske nasjonale partikongressen.

Denne veksten, for å si det mildt, presenteres imidlertid av kinesisk kommunikasjon som en nedgang, i dette tilfellet et fall i den årlige veksten i forsvarsinnsatsen, som har vokst i gjennomsnitt med 10,5 % per år de siste 10 årene, og som vokste med ytterligere 7,5 % i 2020. Dette er, ifølge analysen publisert av statens nettsted GlobalTimes.cn, for å garantere bærekraften til programmene som er lansert de siste årene, og derfor respektere effekten av transformasjon og modernisering av People's Liberation Army og den kinesiske forsvarsindustrien som er gjennomført siden begynnelsen av 2000-tallet, og akselerert siden 2012 og maktovertagelsen av president Xi Jinping.

FC31 Nyheter Defense | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats | Forsvarspolitikk
I løpet av to tiår har Kina dekket nesten hele sitt teknologiske gap, spesielt ved å øke antall våpenprogrammer som er utviklet parallelt for de kinesiske styrkene og for eksport, slik som FC-31 stealth kampfly.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Forsvarspolitikk

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler