USAs tilbaketrekning fra Open Skies truer atomvåpenkontroll og Baltisk sikkerhet

I forrige uke New York Times kunngjorde at Trump-administrasjonen ønsket å trekke USA fra "Open Skies"-traktaten. Mens denne internasjonale avtalen nå spiller en mindre rolle i våpenkontroll, forblir den fortsatt svært symbolsk og bidrar direkte til sikkerheten til visse allierte i USA, særlig de baltiske landene.

For Det hvite hus ville den amerikanske tilbaketrekningen være rettferdiggjort av mangelen på åpenhet og gjentatte brudd på Russland overfor Open Skies-avtalene, som vi nevnte i vår forrige artikkel om dette emnet. Midt i et valgår, og mens Donald Trump fremdeles presenterer seg som en fremragende internasjonal forhandler, synes tilbaketrekningen av Open Skies fremfor alt å forberede seg på den amerikanske tilbaketrekningen av de nye START-avtalene som begrenser antallet atomvåpen som eies av Statene og Russland. Så langt har Trumps provokasjoner for å presse Moskva til å reforhandle traktatene alle stort sett mislyktes.

OC 135 USAF Defense News | Awacs og elektronisk krigføring | Spionasje
USA bruker to OC-135-er, tidligere modifiserte tankskip, for å gjennomføre sine Open Skies-flyvninger. Ved å forlate Open Skies-avtalen vil Washington spare kostnadene for å erstatte dem.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Awacs og elektronisk krigføring | Spionasje

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler