Kunne den libyske borgerkrigen omdefinere moderne luftkamp? Del 1/2

Siden den vestlige intervensjonen i Libya i 2011, og mer siden 2014, er landet kastet inn i en protean borgerkrig basert på reelt geopolitisk kaos. Over tid har spenninger krystallisert seg mellom to fraksjoner som begge hevder kontroll over hele libysk territorium: Government of National Union (GNA) med base i Tripoli, og Libyan National Army (LNA) of Marshal Haftar, som prøver å gripe den historiske hovedstaden i landet.

De siste årene har utenlandske intervensjoner til støtte for den ene eller den andre av de to leirene blitt mangedoblet og har endret seg radikalt i omfang. De distribusjoner av spesialstyrker et mer eller mindre diskrete luftangrep de første årene fortsetter i dag, men politisk støtte til ANL og GNA er nå synlig, med utplasseringer av utenlandske tropper, "private" leiesoldater, moderne antiraketsystemer, droner bevæpnet og til og med, nylig, hele flåter av kampfly !

Hvis den libyske konflikten på teknisk nivå ikke gir store nyvinninger, kan den imidlertid dypt endre militære operasjoner i den tredje dimensjonen. På det taktiske som på det strategiske nivået, kan denne borgerkrigen dermed få konsekvenser, på lang sikt, fremdeles intetanende.

Tyrkiske Bayraktar UCAV Defense News | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats | Syrisk konflikt
Bayraktar TB2, designet i Tyrkia, gjorde seg nylig kjent i Syria og deretter i Libya, blant annet mot svært sofistikerte forsvarssystemer. Robust og økonomisk, Bayraktar kan valgfritt brukes som en forbruksvektor, avhengig av den militære verdien av målet.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Syrisk konflikt

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler