Vil Covid-19 bli bedre med europeisk etterretningsdiplomati?

“Det er et spørsmål om europeisk suverenitet. Så snart man ønsker å oppnå strategisk forsvarskapasitet, er det nødvendig å oppnå etterretningskapasitet. ”. Det var i slutten av februar da det offisielt ble signert i Zagreb, Kroatia. Samarbeid "Uovertruffen, langsiktig, for sikkerheten til europeiske demokratier", Intelligence College in Europe (ICE) ønsket å "Den vanlige responsen på kompleksiteten av asymmetriske cyber-, terrorisme- og destabiliseringstrusler som kommer fra Russland eller Kina via 5G-nettverk " Tre måneder etter påstandene fra representanter for interne og eksterne tjenester fra de 23 underskriverlandene[1], det uformelle "diplomatiske" organet promotert av Emmanuel Macron falt i tvungen søvn.

Som Europas forsvar båret av franske myndigheter i navnet til «strategisk autonomi» i møte med den amerikanske paraplyen, har ICE blitt klassifisert som en mer underordnet prioritet med helsekrisen. "De europeiske partnerne kan ikke mobiliseres umiddelbart", forklarer en. "Covid-19 bremser de facto arbeidet", understreker et annet europeisk medlem. Kroatia, som overtok presidentskapet for ICE, samtidig som hun er leder for Det europeiske rådet fram til 30. juni, sier hun er fast bestemt på å fortsette på banen som ble startet av franske myndigheter.

Macron College Intelligence 1 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Stor Data
Intelligence College i Europa er et initiativ ledet av franske myndigheter. Opprettelsen av en felles etterretningstjeneste, med støtte fra Storbritannia, møter imidlertid interne juridiske problemer samt mangel på samarbeid fra Washingtons side.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Alliances militaires | Analyses Défense | Big Data

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.[1] Østerrike, Belgia, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Italia, Latvia, Litauen, Malta, Nederland, Norge, Portugal, Romania, Slovenia, Spania, Sverige og Storbritannia .

[2] “Anglo-European Intelligence Cooperation: Britain in Europe, Europe in Britain”, Hardcover Edition, 2019

[3] "Outsourcing av amerikansk etterretning", "USAs nasjonale cybersikkerhet: internasjonal politikk, konsepter og organisering", "institusjonalisering og praksis for etterretning i terrorismens tidsalder"

[4] "Etterretning satt på prøve av EU", Nouveau Monde Editions, 2019

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler