India lanserer utviklingen av et nytt kampfly om bord, noe som kompliserer mulighetene for modernisering ytterligere

India er kjent for kompleksiteten og langsomheten i sine luftfartsforsvarsprogrammer. I en forrige fil, returnerte vi spesielt til den utrolige såpeoperaen MRCA, som har lovet i mer enn tjue år å modernisere det indiske luftvåpenet og som fremdeles kan oppleve flere år med katastrofale forsinkelser. I en slik sammenheng hadde den indiske marinen heller fremstått som en god student de siste årene, med relevante flykjøp og relativt raske leveranser, inkludert for helikoptre og maritime patruljefly.

Dessverre endte den raske veksten av indisk marineluftfart opp med å uopprettelig trekke den indiske marinen inn i den politiske malstrømmen rundt den nasjonale luftfartsindustrien. I en kontekst med økonomisk krise og vektlegging av «Make In India», endte den indiske marinens argumenter for et raskt anskaffelse av utenlandske tomotorsfly opp mot det. Faktisk, i følge indiske kilderheter det at luftfartsutviklingsbyrået (ADA) i Forsvarsdepartementet offisielt har lansert utviklingen av et nytt tomotors marinefartøy, TEDBF (Twin Engine Deck-Based Fighter).

orca tejas Nyheter Forsvar | Jagerfly | Indo-pakistansk konflikt
TEDBF tilbys også til det indiske luftvåpenet, under betegnelsen ORCA. Men IAF sliter med å gå med på å finansiere et slikt prosjekt, selv om det allerede har gjort det Rafale mer effektivt, et mer lovende MMRCA 2-program og et mer ambisiøst AMCA-stealth-prosjekt.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Indo-pakistansk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler