Når Eurodrone stagnerer, forbereder US Air Force etterfølgeren til den berømte MQ-9 Reaper

I mars i fjor hadde sjefen for anskaffelser av det amerikanske flyvåpenet, Will Roper, kunngjort før den amerikanske kongressen at USAF ønsket å stoppe produksjonen av MQ-9 Reaper-droner fra 2022. Som vi forklarte i en detaljert artikkel den gangen skulle denne for tidlige opphør av Reaper-leveranser gjøre det mulig å finansiere en ny familie av mer eller mindre sammensatte droner som er i stand til å gjenoppta både ISR (etterretning, overvåkning, rekognosering) oppdrag og streikevirksomheten som for øyeblikket er utløpt Reaper-fly, mens du utvider spekteret av oppdrag som kan overlates til ubemannede luftfartssystemer (UAS).

I dag er det tatt et første skritt mot denne nye familien av militære droner. 3. juni, USAF publiserte en informasjonsforespørsel (RFI - Forespørsel om informasjon) fra forskjellige amerikanske produsenter. Til å begynne med bør RFI gjøre det mulig å identifisere de teknologiske løsningene som er tilgjengelige på markedet, og de som kan bringes til å bli modne i årene som kommer. Med den nåværende Reaper behersker USAF allerede de operasjonelle og logistiske aspektene knyttet til bruken av MALE droner (lang utholdenhet med middels høyde), og kjenner grensene for denne typen plattformer. Som en del av RFI vil USAF derfor fokusere på spørsmålet om droners autonomi, på kunstig intelligens, maskinlæring, digital prosjektering og åpne oppdragssystemer.

MQ 9B Sky Guardian General Atomics Defense Analysis | Industriell konsolidering Forsvar | Konstruksjon av militære fly
Hvis USAF allerede ser etter en erstatning for Reaper, fortsetter produsenten General Atomics å markedsføre sin siste variant, MQ-9B Sky Guardian. Det er heller ikke utelukket at en klassisk plattform av denne typen utgjør et av medlemmene i den fremtidige familien av USAF-droner.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 analyserer forsvar | Industriell konsolidering Forsvar | Konstruksjon av militære fly

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler