New Zealand utstyrer C-130J Super Hercules transportfly

New Zealand-regjeringen bekreftet nylig anskaffelsen av fem C-130J Super Hercules transportfly fra den amerikanske flyprodusenten Lockheed Martin. Mellom 2024 og 2025 vil disse fem nye generasjonsflyene erstatte de fem nåværende C-130 Hercules som ble levert til New Zealand på 1960-tallet.

For New Zealand Air Force har denne saken vært prioritert i flere år. Faktisk siden tilbaketrekningen av A-4 Skyhawk-krigere og kansellering av kontrakten for anskaffelse av F-16 jagerfly i 2000, Royal New Zealand Air Force har ikke lenger kampfly. RNZAF er utelukkende utstyrt med helikoptre, transportfly, treningsfly og maritime patruljefly, og utfører hovedsakelig humanitære operasjoner, redning til sjøs, maritim kontroll, logistiske oppdrag og mer punktlig , støtte for spesielle operasjoner eller kampen mot piratvirksomhet.

C 130 RNZAF e1591716986263 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Australia
Som den nåværende Hercules, vil New Zealand Super Hercules hovedsakelig delta i humanitære operasjoner i Asia-Stillehavsregionen, men også i New Zealand selv, regelmessig rammet av jordskjelv eller uvær.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Australia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler