Luftbårent laservåpen: US Special Operations Command sikter mot en demonstrant innen 2022

Etter mange års utsettelse og opprinnelig forventet for regnskapsåret 2019, utsiktene til å integrere et laservåpensystem i det store utvalget av bevæpninger geværskip AC-130J Ghostrider ser ut til å være oppklarende igjen og er nå håpet på innen 2022. Avduket i mai i fjor av Air Force Special Operations Command (AFSOC), vil dette programmet sannsynligvis gi enestående taktiske evner, men hvis omriss og handlingsomfang er usikre. For å forstå de operasjonelle utfordringene som ligger til grunn for laserteknologi, som mange sier er revolusjonerende, er det viktig å forstå hvordan den fungerer, dens styrker, men også dens svakheter.

den såkalte laservåpen virker ved termisk effekt og ved konsentrasjonen av en laserstråle på en overflate, og får sistnevnte til å varme opp for å perforere den. De driver ikke noe annet enn termisk energi. Jo kraftigere denne energien er, desto viktigere kan målene behandles. Med lave brukskostnader kan et laserskudd miste effektiviteten avhengig av klimatiske variasjoner (tåke, sandstorm, etc.), selv om det har en meget høy stråledirektivitet på klare dager, slik at den kan '' nå veldig fjerne mål - opptil flere hundre kilometer i teorien - med lav energispredning og med en gradering av effekter i henhold til behov og type mål (drone, fly, landkjøretøy, etc.) .

cut AC130 laservåpen Nyheter Forsvar | Laservåpen og rettet energi | Trenings- og angrepsfly
Réalisé en août 2008, le premier tir d’essai d’un « laser chimique à haute énergie » (Kjemisk oksygensjodlaser) hadde tidligere funnet sted på et Lockheed Martin C-130H transportfly. Med en rekkevidde på rundt 20 kilometer, veide enheten mellom 5 til 7 tonn.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Laservåpen og rettet energi | Trenings- og angrepsfly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler