Euro-Drone: Den veldig dårlige beregningen av europeere nær resultatet

Startet i 2016, fortsetter Eurodrone-programmet ledet av Tyskland (Airbus DS), Frankrike (Dassault Aviation) og Italia (Leonardo), å skape overskrifter og lidenskaper, med mange divergerende meninger om interessen for teknologiske valg og deres innflytelse på produksjonen og driftskostnader for enheter. Det er derfor ikke uvanlig å lese, eller å høre fra myndighetene, spesielt franske, at programmet, som skulle nå 9 milliarder euro og ikke de 7,1 milliarder euro som opprinnelig var planlagt, ikke vil kunne gi tilstrekkelig merverdi til å rettferdiggjøre prisforskjell, noe som direkte truer fortsettelsen av programmet. Det viser seg imidlertid at argumentene som fremføres for å forklare dette ønsket om å tilbakekalle programmet er mildt sagt tvilsomme, om ikke falske.

Den viktigste kritikken mot Eurodrone er dens tomotorskonfigurasjon, som mange anser som uegnet og til og med et alvorlig handikap for eksport. Det er derfor interessant å merke seg at, i motsetning til det som er sagt her, har mange land valgt tomotorskonfigurasjonen for sine tunge MANN-droner. Dette er tilfellet med Russland, Tyrkia, men også for porselen, som er ingen ringere enn verdensledende innen kampdroner... Vi må derfor tro at denne konfigurasjonen har noen fordeler.

Akinci drone News Defense | Tyskland | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
Den tyrkiske Akinci-dronen har også en konfigurasjon med to motorer.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Tyskland | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler