Besøk av den polske presidenten til Washington: Hvor langt vil Trump-administrasjonen spille det europeiske splittelseskortet?

Fire dager før den første polske presidentundersøkelsen og på terskelen til et offisielt besøk av den nåværende statslederen Andrzej Duda i Washington, rapporterer den polske pressen at 2000 amerikanske soldater potensielt kan bli med i rekkene til de styrkene -posisjonert i Polen. Hvis en slik kunngjøring skulle formaliseres, ville det forsterket ideen om at Washington "spiller europeere mot hverandre", i en tid da Donald Trump truer Berlin. av en delvis tilbaketrekning av de amerikanske troppene som er til stede på dens jord.

Faktisk er det sannsynligvis med ideen å gjenta suksessen oppnådd et år tidligere under slike omstendigheter, at president Duda møter sin amerikanske motpart i Det hvite hus denne onsdagen. Dette besøket kommer i sammenheng med ekstreme spenninger mellom Berlin og Washington, den avtroppende polske presidenten kunne godt utnytte Donald Trumps lumske innblanding i det nasjonale valget for å få garantier for ytterligere beskyttelse for sitt land, muligens med nøkkelen, en kapasitetsbygging av den amerikanske kontingenten til stede på polsk jord.

F 35A USAF flyomslag USAF Defense News | Tyskland | Militære allianser
I mars 2019 hadde Donald Trump akseptert det polske forslaget om å dekke kostnadene for omdisponering av de tusen menn fra Tyskland på polsk jord, særlig ved å fremheve ønsket fra Warszawa om å skaffe 32 F-krigere -35A. Det ble gjort i februar i fjor, og dette uten noen industriell kompensasjon for Polen.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Tyskland | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler