Selv om ikke belgiske NH90 TTH-helikoptre ennå ikke er i full drift, kan de bli trukket ut av tjenesten

Av alle landene i Vest-Europa er Belgia utvilsomt et av de som har lidd mest under bemanningsreduksjoner knyttet til "fredsutbytte". Hvis moderniseringsplaner har blitt lansert de siste årene, etter flere tiår med budsjettkutt, vil det sultende belgiske forsvarsbudsjettet ikke gjøre det mulig å fornye og opprettholde alle nåværende operative evner. Spesielt siden mikroflåter med utstyr er komplekse og kostbare å vedlikeholde. Størrelsen på de belgiske helikopterflåtene er spesielt representativt for dette fenomenet, som har som mål å opprettholde operative evner med så få ressurser som mulig, noe som gjør bruken spesielt vanskelig.

Dermed ble belgisk deltakelse i det europeiske NH90-helikopterprogrammet begrenset til det strenge minimum. For marineoperasjoner mottok Air Component (det belgiske luftvåpenet) kun to NH90 NFH-SAR, beregnet for redningsoperasjoner til sjøs, og to NH90 NFH-MARer som var i stand til å utføre anti-skip og anti-skip operasjoner. For å støtte landoperasjoner ble det også bestilt fire fly, NH90 TTH, og levert tidlig på 2010-tallet. Men selv om den fulle operative kapasiteten til den belgiske NH90 TTH ikke forventes før 2022, har Defense kunngjort at de ønsker redusere flyplanen til de fire TTH-helikoptrene til Air Component. En avgjørelse som er ledsaget av ubekreftede rykter som antyder studiet av en tidlig tilbaketrekking av disse enhetene selv helt i begynnelsen av karrieren.

NH90 TTH Belgia analyserer forsvar | Belgia | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
NH90 TTH til luftkomponenten er beregnet for kampredningsoperasjoner, for å støtte troppene til landkomponenten, for medisinsk evakuering til fordel for medisinkomponenten og for en rekke logistikkoperasjoner. Størrelsen på flåten redusert til sitt enkleste uttrykk fører imidlertid til store problemer i driftskostnader, tilgjengelighet av flåten og rekruttering av piloter.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Belgia | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT