Kuwaiti-parlamentet stiller spørsmål ved den ublu prisen på Eurofighters Typhoon

I flere måneder, salg av 28 Eurofighters Typhoon i Kuwait undertegnet i 2016 er av stor interesse for rettsmyndighetene i Kuwait, som ville ha åpnet flere korrupsjonsundersøkelser. I tillegg til den pågående rettsforhandlingene, er det nå Kuwaiti-parlamentet som lurer på den totale fakturaen for kontrakten. Faktisk Eurofighters Typhoon kjøpt av Kuwait fra Italia faktureres for mer enn $320 millioner hver, sammenlignet med et gjennomsnitt på $110 millioner for enheter solgt til andre land.

Hvis disse tallene fremmet av lokal presse kan stille spørsmål, bør de imidlertid sette dem i perspektiv. Bevæpningskontrakter er faktisk spesielt kompliserte, og kan ikke forenkles til en enhetspris, som husket Bruno Etchenic i utmerket papir i 2015. Utover spørsmålet om prisen på moderne kampfly har undersøkelsene som er utført i Kuwait reist visse spesielt følsomme punkter, både for Eurofighter men også for andre kontrakter som involverer Airbus, i Kuwait og ellers i verden.

typhoon kuwait kuwait eurofighter Defense News | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Som i Saudi-Arabia og Østerrike, salg av Typhoon i Kuwait er mistenkt for å ha blitt utført mot et bakteppe av korrupsjon, provisjoner og tilbakeslag

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler