Midt i en krise med Kina, bestemmer India seg for å kjøpe russiske jagerfly og fremskynde leveransene av Rafale Fransk

I flere år har Beijing økt provokasjonene sine som en del av en politikk for fait accompli, og utnyttet den relative diplomatiske apatien til de vestlige stormaktene, ledet av USA. Regelmessig rapporterer pressen om Kinesiske marineutplasseringer nær Taiwan eller forskjellige japanske øygrupper. I nyere tid, kinesisk innblanding i innenrikspolitikken av Hong Kong, i strid med overleveringsavtalene fra 1997, skapte også overskrifter. Men i hjertet av den globale helsekrisen er det nå ved den indiske grensen at blodige trefninger har funnet sted.

Med flere dusin dødsfall på begge sider av den faktiske kontrolllinjen i Himalaya-regionen Ladakh, er den kinesisk-indiske krisen som startet i mai den alvorligste siden konflikten som motarbeidet de to landene i 1962. Mens Beijing og New Delhi fortsetter for å samle troppene sine i fjellene, prøver diplomater med økende vanskeligheter å lette på spenningene. I denne eksplosive sammenhengen har indiske myndigheter derfor logisk sett fremskyndet moderniseringen av landets væpnede styrker. Dette vil i utgangspunktet innebære en akselerasjon av militære leveranser, bremset av pandemien, men også i størrelsesorden 33 nye russiske kampfly: 21 MiG-29 og 12 Su-30MKI.

IAF indiske luftvåpen jaguar su30 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Su-30MKI er spydspissen til det indiske luftvåpenet, med rundt 260 eksempler. Det faktum at IAF kommuniserer så mye i størrelsesorden bare et dusin fly, tyder på mangelen på ressurser som er tildelt de siste årene til fornyelsen av IAF.

En spesielt spent kontekst


LOGO meta forsvar 70 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler