Overfor tyrkisk innblanding i Libya, kunne Egypt igjen kjøpe tunge våpen i Frankrike

mens diplomatiske og kommersielle forhold mellom Frankrike og Egypt er på sitt verste siden januar 2019 ser det ut til at Tyrkias handlinger i Libya og Middelhavet har endt opp med å bringe Kairo og Paris sammen, irritert av Ankaras innblanding i regionen. I alle fall er det dette Michel Cabirol, fra avisen "La Tribune", alltid godt informert om denne saken.

Fra 2013 ble Frankrike raskt en av hovedleverandørene av våpen til Egypt. På få år solgte Paris til Kairo to helikopterbærere av typen Mistral, en FREMM-fregatt, fire Gowind-korvetter (inkludert tre produsert på stedet) samt tjuefire kampfly Rafale, alle med muligheter for to korvetter og tolv Rafale ekstra.

2019: skilsmissen mellom Frankrike og Egypt

Men i nesten to år har forholdet mellom Frankrike og Egypt vært som verst, og våpensalg, avgjørende for den franske forsvarsindustrien, ble plutselig stoppet. To grunner blir jevnlig nevnt for å forklare den egyptiske snuoperasjonen:

FREMM Italia Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Etter å ha kjøpt en fransk FREMM som opprinnelig var beregnet på den franske marinen, la Egypt inn en bestilling på to FREMMer bygget for Marina Militare. Hvis disse to skipene skulle leveres til Egypt, kan Kairo godt anrope den franske marinegruppen igjen for sine fremtidige kampfartøyer.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler