Kina skal investere 500 milliarder dollar over 10 år for å ta igjen atomvåpen

Ifølge det statlige nettstedet globaltimes.cn, som siterer diplomatiske kilder, har Beijing varslet Washington om dette nektelse av å delta i USA-russiske forhandlinger om reduksjon av atomvåpen på lager. Tvert imot, Kina vil sette inn enestående og kolossale anstrengelser for å gjøre opp for gapet i strategiske våpen i forhold til USA.

Det må sies at på dette emnet er den kinesiske fortellingen spesielt enkel. Med mindre enn 500 kjernefysiske stridshoder i tjeneste, spiller ikke Beijing, som Paris, for øyeblikket i samme liga som Washington eller Moskva, som har nesten 6000 hver. I tillegg har ikke Kina de samme reléene som USA for potensielt utplassering av ballistiske våpen eller anti-missilsystemer nær grensene til sine potensielle motstandere. Imidlertid, og mye mer enn det russiske 9M29 Novator-systemet, var det de kinesiske posisjonene som i skyggene oppmuntret USA til å trekke seg fra INF-avtalen som forbød det, samt Russland, besittelse og utplassering av atomvåpen med en rekkevidde fra 500 til 2500 km.

9M729 Novator-systemet er kjernen i spenningene mellom USA og Russland over INF-traktaten. Forsvarsanalyse | Atomvåpen | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
9M729 Novator System utfordret av Washington for løslatelse av INF-traktaten

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Atomvåpen | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler