Etter Polen tilbyr Latvia å betale for amerikanske tropper på sin jord

Gjennom sin forsvarsminister og visestatsminister har Latvia indikert at de er klare til å ønske velkommen noen av de 9500 amerikanske troppene hvis tilbaketrekning fra Tyskland ble kunngjort av president Trump for noen år siden, uker, og bare noen få dager etter Polens president Andrzej Duda gjorde det samme under hans offisielle besøk i Washington for å møte president Trump. I motsetning til sin polske motpart, var imidlertid Artis Pabriks, den latviske ministeren, forsiktig med å fornærme sin tyske allierte, og spesifiserte at dette tilbudet bare ble gitt hvis beslutningen om å trekke amerikanske styrker fra Tyskland ble bevist, med sikte på å opprettholde en sterk amerikansk tilstedeværelse i Europa.

For å legge vekt på tilbudet, la Artis Pabriks til at Latvia var klar til å stikke hånden i lommeboken for å investere i infrastruktur for å imøtekomme den amerikanske arbeidsstyrken, som de 2 milliarder euro lovet av president Duda for å komme seg ut av bakken. det berømte «Fort Trump» i Polen, disse investeringene kommer i tillegg mange polske anskaffelser angående amerikanske våpen som F35, HIMARS eller Patriot PAC-3. Det er åpenbart vanskeligere for Latvia å matche de nesten 15 milliarder dollar i amerikansk utstyr bestilt av Polen, men i likhet med det ser Riga ut til å vise en tropisme over Atlanterhavete når det gjelder å styrke sine væpnede styrker.

F35 fabrikkens forsvarsnyheter | Militære allianser | Utplassering av styrker - Gjenforsikring
Polen bestilte 2019 F32-fly for 35 milliarder dollar fra USA i 5, en av flere kontrakter tildelt av Warszawa til den amerikanske forsvarsindustrien de siste årene.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Utplassering av styrker - Gjenforsikring

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler