Den nye kinesiske ødeleggeren Type 052DL utstyrt for å oppdage stealth-fly

Kinas Type 052D-klasse av destroyere er, i seg selv, et symbol på Beijings nye ambisjoner om marineoverherredømme. 157 meter lang for en tonnasje på 7000 tonn i sin opprinnelige versjon, Luyan-III som identifisert av NATO, implementerer faktisk en rekke detektorer og våpensystemer som ikke har noe å misunne de beste vestlige marine-overflatestridsenhetene. Dermed bærer bygningen en Type 346-radar med aktive AESA-antenner for inngrep av luftmål og kontroll av HHQ-9 luftvernmissiler, hvis rekkevidde kan nå 400 km og som vil ha ytelsesegenskaper som ligner på det amerikanske AEGIS-systemet som utstyrer Ticonderoga kryssere og A. Burke destroyere. I tillegg kommer en Type 518 UHF-radar for langdistansedeteksjon, mer effektiv spesielt mot stealth-fly på grunn av resonansfenomener, en baugekkolodd, en slepet sonar med variabel dybde, en 100 mm kanon, i CIWS og 64 missiler inneholdt i som mange vertikale siloer.

Av de planlagte 32 Type 052D-ødeleggerne, 28 er allerede lanserts, og 14 er i tjeneste. Det er nettopp fra den 14. enheten, den Zibo, at ødeleggeren er blitt modifisert, for å svare på endringer i den taktiske situasjonen som skipene kan bli konfrontert med. Hovedendringen knytter seg til forlengelsen av skroget, går fra 157 til 161m, for å øke størrelsen på flyhangaren som til nå bare kunne romme et middels Z-9 type helikopter, en lokal versjon av den franske Dauphin. I 2019 begynte den kinesiske marinen å motta de første Z-20-helikoptrene, nær den amerikanske Sea Hawk, tyngre og mer effektive enn Z-9, og det er grunnen til at Type 052D-destroyere så at hangaren ble forlenget, noe som førte til 4 meter forlengelse av skroget.

Z 20 land Keypublishing Defense News | Militær sjøkonstruksjon | Overflateflåte
Kinas nye Type 052DL destroyer utstyrt for å oppdage stealth-fly 3

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Constructions Navales militaires | Flotte de surface

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler