Spania starter forhandlinger om å anskaffe 20 Typhoon og erstatte dens F18s

- Annonse -

I likhet med Berlin vil Madrid derfor ha motstått de amerikanske sirenene til F35A, ved å kunngjøre den offisielle starten på forhandlingene med Airbus DS om anskaffelse av 20 Eurofighter jagerfly Typhoon for å erstatte EF-18 Hornets of Squadron 46 basert på Kanariøyene. De nye enhetene vil forsterke de rundt 70 Typhoon allerede i tjeneste med det spanske flyvåpenet. Som med Luftwaffe Typhoon Spansk vil være i transje IV og vil tilby vidt utvidede operative evner, både for luft-til-luft og luft-til-bakke eller luft-til-overflate-oppdrag, spesielt gjennomføring av ny AESA-radar i fellesskap utviklet av Spansk Indra og tyskeren Hensoldt. De nye flyene er ventet mellom 2025 og 2030 av det spanske flyvåpenet, som fortsatt må erstatte 50 EF18-er dersom det ønsker å opprettholde sitt nåværende format.

Selv om Madrid ikke har bestemt seg for å erstatte sin Harrier Matador, som kun kan erstattes av F35B hvis den spanske marinen ønsker å opprettholde et marineflyvåpen om bord, viser denne kunngjøringen viljen til FCAS-programpartnere å støtte egen forsvarsindustri, og i størst mulig grad bevare industriell og teknologisk suverenitet når det gjelder kampfly.

typhoon kuwait kuwait eurofighter Defense News | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
kontrakten knyttet til salg av 28 typhoon i Kuwait er gjenstand for en korrupsjonsetterforskning fra landets myndigheter

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler