Den tyske forsvarsministeren advarer om sannsynlig amerikansk frigjøring i Europa

- Annonse -

Den tyske forsvarsministeren Annegret Kramp-Karrenbauer talte for Europaparlamentet tirsdag 14. juli at en gradvis frigjøring av USA fra Europa var sannsynlig, uansett resultatet av presidentvalget denne høsten over Atlanterhavet. Faktisk, ifølge henne, selv om demokraten Joe Biden skulle vinne, som meningsmålingene synes å indikere, er det sannsynlig at løsrivelsen av amerikanske styrker i The Defense of Europe er uunngåelig, selv om tonen til demokraten helt sikkert vil være annerledes. fra president Trumps i dag. Den tyske ministerens uttalelse unnlot ikke å provosere en reaksjon, spesielt over Atlanterhavet, hvor mange stemmer ønsket å understreke den demokratiske kandidatens tilknytning til sine allierte. Til tross for disse uttalelsene ment å være betryggende, virker det åpenbart at USA ikke vil ha noe annet valg enn å løsrive seg fra Europa i årene som kommer. Det er ikke et spørsmål om valg eller politisk posisjonering, men om geostrategiske imperativer.

I dag utplasserer USA nesten 64.000 5 mann i Europa, eller nesten 35.000 % av dets totale tropper, mer enn halvparten av dem er stasjonert i Tyskland, som fortsatt er det andre landet som er vert for flest amerikanske soldater, 55.000 26.000, bak Japan, XNUMX XNUMX, men foran Sør-Korea, XNUMX. De var mer enn 300.000 på slutten av den kalde krigen, og enda mer enn 100.000 2001 i 100.000. Asia opplevde en helt annen vei, fra 78.000 2000 på tidspunktet for den kalde krigen, til 2010 XNUMX i dag, og bemerkelsesverdig stabilitet siden begynnelsen av år XNUMX, til tross for intervensjoner i Afghanistan og Irak. Det som ble presentert, på begynnelsen av XNUMX-tallet, som en Pivot til Østen på økonomiske grunnlag, var faktisk basert på starten på en konkurranseprosess som gikk mot konfrontasjon mellom USA og Kina. Dette fenomenet akselererte deretter etter hvert som motsetninger mellom amerikanske ambisjoner og den kinesiske presidenten Xi Jinpings ambisjoner dukket opp.

kinesisk transportør e28098liaoning med eskorte Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse
På bare tre tiår har Kina klart å stige til rang som økonomisk og militær supermakt, direkte truet USAs interesser og allierte i Stillehavet

LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse

75 % av denne artikkelen gjenstår å lese,
Abonner for å få tilgang til det!

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 6,90 €.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler