Japan tvunget til å tolke grunnloven for å styrke militære evner mot Kina og Nord-Korea

Den japanske grunnloven, arvet fra den amerikanske okkupasjonen etter nederlaget til imperiet av Japan under andre verdenskrig, forbyr landet fra å ha en militær styrke, så vel som våpen som sannsynligvis vil ramme andre land.

Hvis årsakene som fikk general McArthur til å utforme en slik grunnlov hadde en viss legitimitet ved slutten av krigen (bortsett fra behovet for presserende behov og manglende erfaring fra amerikanske diplomater i saken), mistet de raskt sin gyldighet. med starten på den kalde krigen.

Spesielt i møte med intensiveringen av spenningene mellom den vestlige leiren som Japan, i likhet med det føderale Tyskland, var en del av, og den kommunistiske blokken, ledet av Sovjetunionen, og raskt sluttet seg til Folkets Kina av Mao Tze Dong.

Det ble da akseptert at Japan kunne ha en væpnet selvforsvarsstyrke, uten imidlertid å gi landet tillatelse til å utstyre seg med en projeksjonsstyrke, og med våpen som kunne kvalifiseres som offensive, som ballistiske missiler, -fly eller langdistansebombefly. .

Gjennom hele den kalde krigen virket denne rammen tilstrekkelig, spesielt siden USA opprettholdt en mektig militær styrke på japansk jord, en militær styrke som hadde offensive våpen som Japan ikke kunne besitte, blant annet hangarskip.

Men den globale geostrategiske situasjonen, og spesielt den for Stillehavsteatret, har utviklet seg dypt siden slutten av den kalde krigen, og Tokyo er i dag tvunget inn i stadig mer akrobatiske konvolusjoner for å bringe evolusjon og modernisering i tråd med sine selvforsvarsstyrker, og dens grunnlov, hvis opprinnelige rammeverk nå ser ut til å være en tvangstrøye som er mer farlig enn restriktiv for å garantere sikkerheten til den japanske øygruppen og dens innbyggere.

ballistisk missil nord-korea Balanse av militær makt | Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
Nord-Korea har vist betydelig fremgang innen ballistisk missilteknologi de siste årene.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Militær maktbalanse | Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler