Sør-Korea velger F35B og bekrefter sjøluftambisjonene

Mens noen land stiller spørsmål ved fordelen med hangarskip i en moderne konflikt, spesielt i USA og Frankrike, gjør flere land betydelige anstrengelser for å utstyre seg med en slik evne. Dette er tilfellet med Japan som beordret rundt førti F35B-er å armere dets to ødeleggere av Izumo-klasse, fra India som fortsetter arbeidet med å styrke sin marineflyflåte, eller fra Kina, inkludert det tredje hangarskipet, denne gangen utstyrt med elektromagnetiske katapulter og i stand til å bruke tunge fly og kampdroner. Sør-Korea, hvis marineambisjoner har blitt diskutert flere ganger i spaltene våre, er intet unntak. Faktisk kunngjorde Seoul i juli 2019 utvikling av to 30.000 tonns angrepshangarskip i stand til å implementere opptil 16 F35B kampfly, som landet ikke har.

Dette vil snart være tilfelle, siden den sørkoreanske pressen har gjentatt avgjørelsen tatt av landets myndigheter, og i motsetning til hva som ble sagt i november 2019, for å erstatte de siste 20 F35A av den første ordren som skulle dekke 60 fly for å erstatte F4 og F5 som fremdeles er i tjeneste med det koreanske luftforsvaret, med 20 F35B, versjon med start og kort eller vertikal landing av den amerikanske jagerfly, i tjeneste særlig i United States Marine Corps, i Royal Air Force, og kommandert av Tokyo, for å betjene ombord på sine respektive hangarskip. Med disse enhetene vil Seoul ha kraftprojeksjonsevner som absolutt er begrensede, men reelle, både innenfor rammen av koalisjonen og i forsvaret av sitt territorium mot Pyongyang eller Beijing, om nødvendig.

US Marines Corps F35B tar av fra en LHD Defense News | Jagerfly | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
Takket være den justerbare dysen og dens balanserende viften plassert bak cockpiten, kan F35B utføre korte starter og vertikale landinger, som Harriers den erstatter i Marine Corps eller Royal Air Strength.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

  1. […] Det minste vi kan si er at det sørkoreanske hangarskipprogrammet ikke mangler vendinger. I oktober 2019 kunngjorde den sørkoreanske stabssjefen, General Park Han-ki, at administrasjonen til president Moon Jae-In hadde godkjent byggingen av to hangarskip på 30.000 35 tonn som er i stand til å implementere F-2020B kampfly, et vertikalt eller kort start- og landingsversjon av det berømte Lockheed-Martin-flyet, brukt spesielt av US Marines Corps, men også Royal Air Force, de japanske luft-selvforsvarsstyrkene og den italienske marineaeronautikken. Et år senere, i 2, var det ikke lenger snakk om 40.000 hangarskip avledet fra Dokdo-klassen, men om et enkelt hangarskip på 16 35 tonn som var i stand til å frakte 8 F-20B og 35 helikoptre. Programmet, kalt CVX, begynte deretter å vise seg selv i form av modeller under showene, mens Seoul kunngjorde at den siste transjen på 35 F-XNUMX som landet hadde forpliktet seg til å anskaffe, ville forholde seg til ADAC / V F-versjonen -XNUMXB . […]

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler