Serbia ønsker å anskaffe det kinesiske flysikringssystemet FK-3 for å unngå amerikanske sanksjoner

Beograd ville ha validert ordren for tre kinesiske mellomflyvende antiflyssystemer FK-3, eksportversjon av HQ-3-systemet, for å styrke sin luftfartøysevne. Det er i det minste annonsen publisert av nettstedet balkansec.net, basert på informasjon fra Jugoimport-SDPR våpensystemer. Disse systemene vil utfylle Pantsir-S1-systemer levert i februar kjøpt fra Russland, og Mistral 3-systemer anskaffet fra Frankrike, for å modernisere landets flerlags luftvern og beskytte strategiske nettsteder. 

I flere år har serbiske myndigheter ønsket å skaffe seg et luftfartøy mellom medium eller lang rekkevidde, og var spesielt interessert i den russiske S400. Men frykten for USAs sanksjoner som en del av CAATSA lovgivning, så vel som den høye prisen på transaksjonen, frarådet Beograd, som foretrakk å vende seg til Beijing, og dets FK-3-system, hvor Balkan-landet vil være den første eksportkunden. 

Pantsir S1 Serbia e1596464298661 Forsvarsnyheter | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | Luftvernforsvar
Serbia oppfattet 6 russiske Pantsir S1-systemer i februar 2020

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | Luftvernforsvar

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT