Polen er klare til å betale flertallet av kostnadene for å motta amerikanske styrker på sin jord

President Trumps beslutning om trekke ut 12.000 av de 37.000 troppene som var permanent utplassert i Tyskland for å legge press på Berlin for deres manglende investering i NATO, fortsetter å forårsake kontrovers i USA, hvor tiltaket mildt sagt er upopulært, spesielt innenfor Pentagon. Det må sies at kostnadene ved denne omplasseringen, halvparten av arbeidsstyrken som returnerer til USA og den andre halvparten blir omplassert i Belgia og Italia, sannsynligvis vil øke.kuttet det amerikanske forsvarsbudsjettet langt utover det byggingen av anti-immigrasjonsmuren på grensen til Mexico gjorde. Ifølge forsvarsminister Mark Esper vil byggingen av infrastrukturen som er nødvendig for å imøtekomme de omdisponerte styrkene koste milliarder av dollar, med 10 milliarder dollar som det oftest siterte. Det vil si omtrent prisen på et hangarskip av Ford-klassen, hundre F35A eller 300 lette rekognoserings- og angrepshelikoptre, alle kritiske programmer for de amerikanske hærene.

Men for enkelte land utgjør denne omdisponeringen en mulighet som under ingen omstendigheter bør gå glipp av. Dette er tilfellet med Polen som siden valget av president Duda i 2015 har forpliktet seg til å komme så nær Washington som mulig, ofte på bekostning av sine europeiske partnere. Allerede i 2018 fridde Warszawa til president Trump åøke det amerikanske militærpersonellet som er til stede i Polen, etablere en base som tilsynelatende heter «Fort Trump». Siden president Trumps kunngjøring om tilbaketrekking av amerikanske styrker fra Tyskland, har polske myndigheter fordoblet sin innsats for å oppmuntre Pentagon til å omplassere deler av disse styrkene øst for Oder, uten å nøle med å ikke stikke hånden i lommeboken og tilby å ta de fleste omfordelingskostnader som skal bæres av ham.

ap trump duda x News Defense | Force Deployment - Gjenforsikring | Kampdroner
Møte mellom president Donald Trump og hans polske motpart Andrzej Duda i Det hvite hus 12. juni 2019 (AP Photo / Alex Brandon)

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Utplassering av styrker - Gjenforsikring | Kampdroner

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler