Er F35, Su57 og J20 virkelig en generasjon foran Rafale og Typhoon ?

- Annonse -

Ganske ofte, når det gjelder å sammenligne fly som F35, Su-57 og J-20 med europeiske fly som Rafaleden Typhoon eller JAS39 Gripen, et slegge-argument brukes til å avslutte debatten, Som av 5. generasjon. Faktisk, ifølge en mye brukt klassifisering, ville den første være 5. generasjons enheter, mens den andre bare ville være 4. generasjons enheter, noen ganger klassifisert 4G + på en ganske nedlatende måte for å gjenspeile deres ytelsesnivå. Så hvem er disse generasjonene som er så viktige at de tillater at jagerfly blir tydelig jevnet? Og er denne klassifiseringen relevant og avslører operasjonelle virkeligheter? Vi vil se i denne artikkelen at fakta langt fra er så klare ...

Hva er en generasjon kampfly?

En "generasjon av kampfly" er en empirisk betegnelse ment å opprette grupper for å studere de viktigste utviklingen som har markert historien om kampfart. Det ville være mulig å definere en ny generasjon som følger:

« Et sett med store nye teknologier som brukes til utformingen av kampfly, og som gir markerte og permanente fordeler for flyet ved å være utstyrt sammenlignet med fly fra forrige generasjon. « 

- Annonse -

Tradisjonelt identifiserer vi i Vesten fem generasjoner kampfly:

1. generasjon : Enheter fremdrevet av propell og forbrenningsmotorer, bevæpnet med maskingevær, kanoner og ustyrte luft-til-bakken våpen. Denne generasjonen dekker kampfly designet mellom 1915 og 1945. Det siste flyet i 1. kategori som ble brukt i drift var Douglas A-1 Skyraider under Vietnamkrigen

Skyraider A1 Vietnam Tyskland | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler
A1 Skyraider-montert jagerbomber forble i tjeneste hos den amerikanske marinen til 1972, selv om det bare var et 1. generasjons fly.

LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler