Tyrkia bygger ny fabrikk for fremtidig jagerfly T-FX

- Annonse -

Utelukkelsen av Ankara fra F35-programmet har åpenbart fått mye blekk til å strømme, i Tyrkia som i USA. Utover de politiske og industrielle aspektene, er hovedbegrensningen for de tyrkiske hærene med denne beslutningen knyttet til anskaffelsen av S-400-systemer av russisk opprinnelse, fraværet av en kortsiktig løsning for å erstatte deler av luftvåpenet. foreldelse, som tilfellet er med F4E Phantom anskaffet på 70-tallet. Men den fratar også Ankara vestlig støtte å utvikle sitt "nye generasjon" T-FX jagerflyprogram, beregnet på å erstatte de rundt 250 F16-ene i tjeneste med det tyrkiske luftvåpenet.

Hvis Ankara for en stund så ut til å komme nærmere Moskva til skaffe Su-35-krigere og muligens delta i Su-57-programmet, ser dette ut til å ha mistet appellen som spenningsområdene mellom de to landene fortsetter å mangedobles og forverres, enten det er i Syria, Libya eller i spenningene mellom Armenia og Aserbajdsjan. Alle øyne er nå rettet mot T-FX-programmet, som er i ferd med å bli et symbol på fornyelsen av den tyrkiske forsvarsindustrien, med den tunge tanken Altay, Ada-korvettene, T129-helikopteret eller den væpnede dronen Bayraktar TB2.

Altay kampvogn Defense News | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Altay hovedkampkamp er et av symbolene på mulighetene til den nye tyrkiske forsvarsindustrien.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

75 % av denne artikkelen gjenstår å lese,
Abonner for å få tilgang til det!

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 6,90 €.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler