Er det en indikator for å vurdere og styre forsvarsinnsatsen i en allianse?

- Annonse -

Selv om den europeiske økonomiske eller landbrukspolitikken er styrt ved hjelp av flere indikatorer som tillater en fin og balansert vurdering av fellesskapets innsats og mål, er det overraskende at i området, men strategisk, for å bygge Europa i Forsvaret, det er ingen andre indikatorer enn forsvarsinnsatsen i absolutt verdi, og forholdet mellom denne innsatsen og BNP for hver stat.

Likevel er disse to indikatorene både upresise og ineffektive. Dermed tar de ikke hensyn til de sosiologiske, demografiske og økonomiske realitetene i landene. Når det gjelder Tyskland, for eksempel, begrenser den lave endemiske fødselsraten størrelsen på de væpnede styrkene mye mer enn budsjettmessige begrensninger, mens det i motsetning til Polen eller Romania er det motsatte. På samme måte er omfanget av disse indikatorene veldig vagt, med konsekvensen av stor ulikhet mellom tallene presentert av statene. Dermed teller ikke Frankrike for eksempel gendarmerikreftene i sin forsvars budsjettramme, mens Hellas og Italia inkluderer dem. Med slike svakheter er disse indikatorene ikke i stand til å tillate en sammenhengende, balansert og derfor samlende styring av arbeidet med å bygge det europeiske forsvaret.

Da vi utformet den europeiske delen av Forsvarsbasen, kom vi til den samme konklusjonen, og måtte utforme våre egne ledelsesindikatorer. Slik opprettet vi DEED-diagrammet. Denne referansen gjør det mulig å syntetisere 5 relevante koeffisienter relatert til forsvarsinnsatsen i den spesifikke konteksten for hvert land, og derfor styre en effektiv og presis politikk på nasjonalt og europeisk nivå. Det er på bakgrunn av dette arbeidet at denne artikkelen er bygget, og foreslår et nytt referansesystem basert på 5 tematiske indikatorer, et diagram og en sammendragsindikator.

- Annonse -

1- Forsvarsdemografiske koeffisient eller CDD

Den representerer den demografiske innsatsen til staten for forsvar, nemlig antall aktive soldater, overfor befolkningen "kvalifisert for forsvarsinnsatsen", nemlig befolkningen mellom 18 og 35 år. . Det er ikke nødvendig å gå inn i større presisjon, for eksempel å eliminere funksjonshemmede personer, for inhabiliteten i landene i Unionen må være omtrent den samme.

CDD = Antall aktive soldater / Befolkning mellom 18 og 35 år.

Alt yrkesmilitært personell, under kontrakt, eller vernepliktige som utfører nasjonal tjeneste i mer enn 10 måneder, dvs. mottar tilstrekkelig militær opplæring, anses som aktivt militært personell. Sikkerhets- og sikkerhetsfunksjoner (off-base politi og brannmenn, tollvesen, kystvakt, sivil sikkerhet) skal ikke trekkes fra.

- Annonse -

I Frankrike er den tidsbestemte kontrakten lik 1,7%. 

2- Reserve demografisk koeffisient eller CDR


LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler