Greske marine- og luftstyrker på forhøyet våken mot Tyrkia

Den nye inntrengningen av en tyrkisk flotilje i kypriotisk farvann for å følge forskningsfartøyet Orus Reis har ført til at greske myndigheter har satt marine- og luftstyrkene sine i økt beredskap. Konfrontasjonen mellom de to landene nærmer seg med stormskritt, mens Athen har til hensikt å hindre det tyrkiske leteskipet for gruvedrift, eskortert av minst 5 militærfartøyer, fra å gjennomføre undersøkelser for å fastslå tilstedeværelsen av hydrokarboner i kypriotisk maritim undergrunn. Etter anmodning fra den greske utenriksministeren Nikos Dendias, en eksepsjonelt møte med europeiske utenriksministre finner sted fredag ​​på dette.

Tirsdag 11. august, mens den tyrkiske flotiljen bestående av gruveutforskningsskipet Orus Reis og 5 til 6 eskortefregatter fra den tyrkiske marinen nærmet seg kypriotiske farvann med det formål å utføre gruveundersøkelser mellom Kypros, Kreta og Hellas, den hellenske marinen satte flåten på vakt, for å komme og sperre veien. Samtidig gjorde de greske luftstyrkene det samme, og forutså mulig støtte fra det tyrkiske luftvåpenet dersom de to flåtene kom nærmere. De siste dagene har Egeerhavet vært gjenstand for et stort antall flyvning av droner og rekognoseringsfly, og skaper et spenningsnivå som sjelden er nådd de siste to tiårene mellom Athen og Ankara. I denne sammenhengen sendte det franske luftforsvaret ut to Rafale ved den kypriotiske flybasen Andreas Papandreous, offisielt som en del av en manøver med nasjonalgarden til medlemslandet i EU.

orus resis flottile Nyheter Forsvar | Militære allianser | Jagerfly
Orus Reis og dens eskorteflotilje på vei mot Nord-Kypros

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler