Frankrike går foran med et godt eksempel og setter inn to kampskip i det østlige Middelhavet for å støtte Hellas

Som vi allerede har rapportert siden begynnelsen av uken, fortsetter spenningen å vokse mellom Tyrkia og det gresk-kypriotiske paret mens Det tyrkiske gruveutforskningsskipet Orus Reis, eskortert av tyrkiske marinefregatter og korvetter, er på vei mot den kypriotiske kontinentalsokkelen for å gjennomføre undersøkelser med sikte på å finne gassforekomster. For å motarbeide den tyrkiske flotiljen ble det hellenske luftvåpenet og marinen satt i økt beredskap, og en flotilje av greske krigsskip posisjonerte seg for å stoppe den tyrkiske fremrykningen. Situasjonen er faktisk eksplosiv mellom Ankara og Athen, til det punktet at et eksepsjonelt møte med EUs utenriksministre vil finne sted på Hellas' anmodning i morgen fredag.

Men for president Macron, som allerede ved flere anledninger hadde antydet til Athen og Nikosia støtten fra Paris i denne saken, var det åpenbart presserende å handle for å vise Fransk besluttsomhet overfor president Erdogan, samt å sette et eksempel på hva som forventes av europeere i denne krisen. Den franske presidenten beordret derfor utplassering av 2 skip fra den nasjonale marinen, angrepshelikopterskipet Tonnerre og den lette stealth-fregatten La Fayette, for å gjennomføre øvelser med den hellenske marinen i det østlige Middelhavet, for å markere ubestridelig fransk støtte til Athen. mot Tyrkia, mens ubekreftede opplysninger allerede rapporterer om en kollisjon (kollisjon) mellom en tyrkisk fregatt og en gresk fregatt i går.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler