Iran for å forhandle om anskaffelse av S400, Tor M2 og Pantsir S2 luftvernsystem fra Russland

Går Donald Trumps utenrikspolitikk tilbake? Dette er hva vi kan tenke da det amerikanske forslaget om å utvide embargoen mot salg av våpen til Iran ble avvist av det enorme flertallet i FNs sikkerhetsråd forrige uke, inkludert forstått av de franske og britiske allierte. Husk at denne embargoen var knyttet til fortsettelse av Teherans militære atomprogram, samt Wien-avtalene, hvorav USA trakk seg ensidig tilbake i 2018 på president Trumps avgjørelse. Faktisk vil Iran kunne skaffe seg våpensystemer fra 18. oktober i år, med unntak av en eksepsjonell og usannsynlig reversering knyttet til bruken av "snapback"-prosedyren av Washington, en form for omvendt vetorett, som forbyr å omgjøre en beslutning.

TOR M2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
I tillegg til S400 og Pantsir S2, er Teheran også interessert i det kortdistanse Tor M2 luftvernsystemet, som ifølge Moskva har vist seg å være svært effektivt i Syria i forsvaret av Hmeimim flybase.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler